La tècnica del regateig

Al nostre mercat de segona mà de Manlleu és molt habitual regatejar tant per vendre com per comprar tota varietat d’objectes de segona mà que s’hi poden trobar, per això avui volem dedicar aquest post a explicar una miqueta en què consisteix això de “regatejar”.

2014-09-13 11.52.21

2014-09-13 11.52.442014-09-13 11.49.02Una de les primeres coses a tenir en compte és que en el regateig el venedor posa un preu a la mercaderia que és superior al seu preu real, i el comprador intenta anar abaixant aquest preu per tal d’acostar-se el màxim possible al “preu real” del producte.

Generalment es diu que quan un venedor diu un preu, el comprador proposa un altre preu de compra que per començar sol estar entorn a la meitat del preu inicial, després el venedor evidentment diu que no pot vendre el producte a un preu tan baix, moment en el que el comprador apuja una mica el preu, probablement el venedor es torni a queixar, fins que s’arribi al punt en el que tant el comprador com el venedor arribin a un acord respecte al preu final en el que tots dos se sentin satisfets per la transacció.

Hi ha vegades en la que o el comprador o el venedor es planten en u n preu i ja volen modificar-lo més, sol ser el moment en el que el comprador ja no pot abaixar més el preu del producte perquè sinó no li sortiria a compte vendre’l, o l’instant en el que el comprador ja no pot no vol pagar més diners per aquell producte.

El més important en el “regateig” és arribar a un acord comú, el punt en el que el venedor pot obtenir algun benefici d’aquella venda i el comprador pot adquirir el producte a un preu que consideri just.

Esperem que aquests consells us hagin sigut útils i que els pugueu posar a la pràctica en la propera edició del mercat de segona mà de Manlleu que serà el dissabte 11 d’octubre!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *